Η σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Women_in_Action_ACTUALLY_I_CAN_D1

Στην εποχή της κρίσης οι γυναίκες δεν μένουν άπραγες… Μαθημένες στα δύσκολα και σε μια πιεστική καθημερινότητα προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, άλλες προσπαθούν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και όλες ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο….

  • Βάση πρόσφατων μελετών* τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα ενισχύεται το χρονικό αυτό διάστημα επειδή οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνονται οι ανάγκες για τόνωση του οικογενειακού εισοδήματος σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας γενικότερα καθώς και την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες είναι γυναίκες ικανές, διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της επιχείρησης, αλλά και όλων των άλλων ρόλων της ζωής τους, χωρίς να χάνουν τη θηλυκή τους υπόσταση, αντλώντας δύναμη και ικανοποίηση μέσα από το όραμα, την αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητά τους.* Έρευνα:Η γυναίκα επιχειρηματίας «ευθέως» (militos, focus bari Απρίλιος 2013)

Το βασικό μήνυμα για όσες Ελληνίδες ονειρεύονται τη δική τους επιχείρηση είναι να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τολμήσουν, να κάνουν νέα ξεκινήματα. Γιατί μπορούμε! Όλες μαζί και κάθε μια ξεχωριστά…

Αctually I Can… έρχεται συντόμως… μια ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μια ημέρα για τη γυναίκα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: